Pagina principală
Programul Sarbatorii Castanelor
Message Board
Chat
E-ShopsGuestbookFree e-mail

 

Despre Sărbătoarea Castanelor & Cast@net

Castanet 2000
(4nextmileniumfood)

Despre... Sărbătoarea Castanelor & cast@net

Despre... Sărbătoarea Castanelor

Sărbătoarea Castanelor a ajuns la a 8-a ediție , dovedind ca o ideea bună poate rezista peste timp, păstrându-și tendința de evoluție pozitivă, explozivă, atât în formele de manifestare cât și în profunzime, prin evoluția activităților, evenimentelor și manifestărilor concentrate in cele 3 zile de Sărbătoare. http://www.primarie.multinet.ro/sarbcast/istoricsc.htm

      Devenită prin aceste acumulări calitative și cantitative
Un adevarat simbol al municipiului Baia Mare,
Care se regasește printre cuvintele de pe stema orașului
      " Mutuus Amor Civium"

In fiecare an Sărbătoarea Castanelor s-a dezvoltat continuu, primind noi valențe și simboluri, și angrenând din ce in ce mai ample resurse materiale și umane în organizarea și desfășurarea evenimentelor, în contextul unor constante:
3 zile de concentrare maximă în septembrie-octombrie,
în zilele de vineri-sâmbătă-duminică!

 • Ideea deosebită a dlui. Cristian Anghel
 • Organizarea - o provocare continuă pentru echipa Primariei și
 • Gazduirea - o sarcină dificilă și placută pentru mun. Baia Mare, reprezintă factorii cheie care au dus la dezvoltarea exponențială a fenomenului "Sărbătorii Castanelor", în contextul unei perioade destul de dificile pentru România (1993-2000).

Viziunea și voința de a continua modelarea Sărbătorii Castanelor în " Pas cu lumea", aduagându-i continuu valori adevărate existând din abundență , ediția mileniului "Sărbătoarea Castanelor 2000" lansează noile provocări ale MILENIULUI 3:

 • Integrarea comunitară locală în cea regională și natională, păstrând și valorificând tradițiile locale
 • Integrarea europeană prin adaugarea și a valorilor locale, artistice, culturale, educaționale
 • Integrarea în tendințele Globalizării și erei Digitale, prin adoptarea tehnologiilor moderne și adaptarea valorile tradiționale locale la mijloacele cele mai moderne de exprimare, prin versiunea virtuală www.castanet.ro

La Revedere în anul 2001 la ediția a 9-a!

Despre… Cast@net

Ce a fost , ce este si ce vrea sa fie Cast@net-ul ?

 • Ediția din 1999 (www.castanet.mmnet.ro) a fost un început, o idee legată de Reflectarea modernă a Sărbătorii Castanelor prin mijloace moderne, specifice internetului, mijloace care au inceput sa devină accesibile și locuitorilor din Baia Mare.
  Misiunea, viziunea și obiectivele sunt prezentate succint in pagina dedicată.
 • Ediția din 2000, a păstrat atât în idei cât și în "arhivă" electronică, sistemele de referință fixate anterior, cu amendamentele și imbunătățiri legate de schimbările majore în tehnologiile informatice și de telecomunicații.

  Fiind dedicată în special tinerilor cu acces la internet, pagina de internet www.castanet.ro oferă instrumentele de bază necesare implicării tineretului in dezvoltarea comunitară, locală, regională, națională și internatională.

  Modelul Sărbătorii Castanelor, prin care Baia Mare cunoscut ca și un centru industrial cu "tradiții" în poluarea mediului a reușit să se relanseze într-o competiție de refacere a imaginii și să transforme câteva puncte slabe în puncte tari, bazându-se pe modelul natural al Castanului (un arbore deosebit de bine adaptat și protejat în zonă , în cea mai nordică rezervație din Europa), arbore cunoscut ca și un redutabil inamic-rezistent al poluării , merită dezvoltat și adaptat astfel încât "explozia" de 3 zile sa devină o dezvoltare durabilă.

  Modelul "Baia Mare Oraș Ideal" , prezentat și supus dezbaterii publice și virtuale de către Primaria Baia Mare (http://www.bm2000.mmnet.ro/oras_ideal.htm) la sfârșitul anului 1999 , provocând în continuare la generarea de noi idei și proiecte pentru dezvoltare durabilă ,în contextul unui parteneriat administrație -cetățean "virtual" , ne-a "aruncat" mănușa , motiv pentru care ne-am propus sa continuăm , în spiritul ideilor din cele doua modele de referință.

  Castanet2000 prezintă și reprezintă o concentrare / difuzare de idei , adecvate temporar , cu adresabilitate țintită în direcția tinerilor (elevi, studenți ) din și din afara sistemelor educaționale tradiționale (școli, liceee, universități) , profesorilor și celor preocupați și cu vocație educațională comunitară (administrație , cultură și artă , business, societate civilă ) :

  1.Termen imediat ,
  cele 3 zile ale Sarbatorii Castanelor , reflectate in agenda-activitatilor si evenimentelor Cast@festy (Festivalul "Sarbatoarea Castanelor")
  2. Termen mediu si lung , cast@val , legat de ceea ce este previzibil ca urmeaza ca un VAL

  - integrarea europeana (myEurope&Schoolnet)
  - integrarea in sistemele competitionale mondiale (competitia mondiala ThinkQuest-lansata la in Romania la Castanet99)
  -integrarea in sistemele educationale moderne , continui si orientate catre tehnologiile moderne (Cisco Networking Academy in BaiaMare , Maramures, regiunea de NORD-VEST)
  -integrarea in sistemele comerciale moderne , e-business, e-commerce

  3. Termen permanent de timp , cast@net , instrumente moderne de comunicare , care vor ramine active permanent pe pagina , fiind perfectionate si adecvate obiectivelor de dezvoltarea 2001+ :
  - chat
  - guestbook
  - free-email
  - message-board

  4. Termen "istoric" , reprezentind "istorie virtuala" grupata generic intr-un "show" , prezentind imagini, filme , slide-show-uri din Baia Mare , Maramures , din editiile trecute ale Sarbatorii castanelor , adecvate tehnologic la mileniul 3.

Ce va fi Castanet2001 ?

Pentru anul 2001 ne propunem un proiect educational -it complex , dedicat celor care doresc sa se implice activ in dezvoltarea individuala si comunitara proiect ale carui obiective le veti cunoaste cu ocazia

Sarbatorii sfirsitului de deceniu, secol si mileniu : BaiaMare2000+

Vizitati continuu pagina www.castanet.ro si puteti contribui activ la Dezvoltarea Durabila a Orasului Baia Mare !

Castateam2000


         
   
Copyright 2000 cast@net. Toate drepturile rezervate.
Designed by LyNET
Powered by MultiNET